Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Apps van energiemaatschappijen

Apps van energiemaatschappijen

Op Verbruiken.nl kun je opzoeken hoeveel een nieuw apparaat dat je zou willen aanschaffen verbruikt aan energie. Naast Verbruiken.nl zijn er ook een aantal apps ontwikkeld waarop je het energieverbruik van je huishouden kunt bijhouden, vergelijken en verbeteren. Vamdaag een overzicht van betrouwbare Apps van energieleveranciers.

De app: Toon op afstand van Eneco en de E-Thermostaat van Essent geven klant die is aangesloten bij de energiemaatschappij de mogelijkheid de temperatuur in huis vanaf een afstand te bedienen. Op deze manier kun je de kachel vast aanzetten als je bijna thuis bent, maar je kunt de kachel ook alsnog uitzetten als je dit bent vergeten.

Met de Verbruiksmanager van Essent en de Energiemonitor van Oxxio kun je inzichtelijk maken hoeveel energie je verbruikt op dag, maand of jaarbasis. Met de E-inzicht app van Essent kun je zelfs bekijken hoeveel energie verschillende apparaten in huis verbruiken.

Daarnaast hebben de meeste energieleveranciers apps voor mespaartips, zoals de "Bespaarcheck" van Oxxio en zijn er speciefieke apps over bijvoorbeeld windenergie van Eneco.

Voor mensen met een elektrische auto heeft Essent ook een handige app ontwikkeld. Deze app kan navigeren naar het dichtstbijzijnde navigatiepunt, welke dan opgeslagen kan worden bij favorieten. Tijdens het laden kan de app bijhouden hoeveel kWh er al geladen is en kan het laden gestart en gestopt worden. Deze app kan gebruikt worden door iedereen die elektrisch rijdt, de app is niet alleen voor klanten van Essent.

Apps van Essent

Verbruiksmanager - iOS / Android

E-Thermostaat - iOS / Android
E-Inzicht - iOS / Android
E-Rijden - iOS / Android

Apps van Eneco

Toon op afstand - iOS / Android
Eneco Wind - iOS / Android

Apps van Nuon

Nuon E-manager
 - iOS / Android

Apps van Oxxio

- Energiemonitor
 - iOS / Android
- BespaarCheck - iOS

In ons volgende overzicht zullen we apps van onafhankelijke partijen bekijken. Heb je tips of aanvulling op bovenstaande overzicht, twijfel niet om te e-mailen naar info@verbruiken.nl
OVER DE AUTEUR

Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands en heeft veel interesse voor duurzaamheid. Is gastschrijver voor verbruiken.nl
Twitter icoon Linkedin icoon Google plus icoon
 


ReactiesPlaats Reactie


Naam
Reactie