Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Earth Hour, ik doe mee!

Earth Hour, ik doe mee!

Doe jij ook mee met Earth Hour? Wij wel!

Op zaterdag 23 maart om 20.30 uur doet de hele wereld een uur lang het licht uit.

Dit jaar zal Earth Hour voor de zevende keer plaatsvinden. Het begon in Sydney, Australië. Toen deden er 2,2 miljoen mensen mee. Inmiddels is het een wereldwijd fenomeen dat steeds meer deelnemers uit een groeiend aantal landen telt.

Australië is nog steeds een grote speler. Zij zullen tijdens Earth Hour de lichten van bekende hotspots zoals het Opera House doven.

In Nederland deed astronaut André Kuipers in 2012 vanuit het ISS ook mee met Earth Hour en doofde de lichten als er niet gewerkt werd. Dit jaar zal André Kuipers (ook ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds) in samenwerking met Giel Beelen van radiozender 3FM een rooftop concert organiseren op het hoogste gebouw van Nederland 'De Rotterdam'. Vanaf deze hoogte zul je de hele stad hun lichten zien doven terwijl akoestische muziek gespeeld wordt. Artiesten zijn onder andere Stevie Ann, Tim Knol, Douwe Bob en Ellen ten Damme.

Via de website van het Wereld Natuur Fonds hebben inmiddels ruim 20.000 mensen aangegeven mee te doen dit jaar. Ook kun je je hier als bedrijf of gemeente opgeven.

690 miljoen kWh

Verbuiken.nl zou verbruiken.nl niet zijn als we er geen berekening achter hangen...

De wereld telt 7,2 miljard personen. Ongeveer 4 op de 5 is aangesloten op elektra. Als al die mensen op de wereld een uur lang vier lampen uit doen, bespaart dit in één klap 690 miljoen kWh en voorkomen we de uitstoot van 410 miljoen kilo CO2!!

 


ReactiesPlaats Reactie


Naam
Reactie