Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mercedes komt met elektrische B-Klasse

Mercedes komt met elektrische B-Klasse

Mercedes heeft deze week bekend gemaakt in 2014 met een elektrische variant op de B-Klasse te komen: De B-Klasse Electric Drive. Ze hebben de auto laten zien op de International auto show die van 29 maart tot 7 april in New York plaatsvindt.

Doe maar normaal...

Het speciale van de onthulde auto is dat hij er niet heel anders uitziet dan een normale B-Klasse. Tot nu toe zien elektrische auto's er vaak iets futuristisch uit, zoals bijvoorbeeld de Twizzy van Renault. Mercedes wil deze auto breed aan de man brengen en wil het laten ogen als een normale auto. Wel heeft de auto extra technische snufjes zoals "Vehicle Homepage". Een systeem van mercedes waarmee je auto altijd in verbinding staat met je laptop, telefoon of tablet en veel informatie uitgelezen kan worden.

Rijprestaties

De motor van de B-Klasse ED heeft een vermogen van 136 PK, zeer goed dus. Mercedes belooft dat je in minder dan tien seconden van 0 naar honderd kunt versnellen. De actieradius van de auto zal zo rond de 200 kilometer liggen met een batterij van 28 kWh. Niet zo hoog als de Tesla wagens, maar zeker acceptabel, zeker in Nederland.

Zodra er meer nieuws bekend is, zullen we je uiteraard op de hoogte houden. Kijk in ons overzicht om alle elektrische auto's te vergelijken

 


ReactiesPlaats Reactie


Naam
Reactie