Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lichtgevende plant als groene vervanger voor lampen

Lichtgevende plant als groene vervanger voor lampen

Waarom nog een spaar- of ledlamp gebruiken als je je huis ook kunt vullen met lichtgevende planten? Dit is een vraag gesteld door onderzoekers uit San Francisco, Californië. Het onderzoeksteam is een Kickstarterpromotie campagne gestart om geld in te zamelen. Hiermee gaat zij de lichtgevende genen van vuurvliegjes en andere bacteriën matchen om een lichtgevende plant te creëren! Een duurzaam en mooier alternatief voor huidige verlichting.

Door middel van een apparaat genaamd ‘Genome Compiler’ kunnen de onderzoekers het DNA van een plant vaststellen. De genen worden vervolgens gekopieerd en aan de Arabidopsis plant toegevoegd. Het deeltje dat zorg voor licht heet luciferace, dit deeltje wordt o.a. in vuurvliegjes gevonden. Het is niet de eerste keer dat luciferace gebruikt wordt om een plant licht te laten geven, maar dit is wel de eerste keer dat wetenschappers het is gelukt het lichtgevende gen te recyclen, waardoor de plant extra licht geeft.

Het team heeft het Kickstarter doel om $65.000 te verzamelen al gehaald. Door middel van het project hopen zij een breder publiek te leren over de potentie van bioluminescente verlichting en natuurlijk om deze verlichting op grotere schaal te kunnen gaan toepassen. Door het project te steunen met $40,- of meer krijgt men een pakketje met 50 – 100 zaadjes van een lichtgevende plant die alleen via Kickstarter te krijgen zal zijn. Door het project te steunen met $150,- of meer, ontvang men een volgroeide lichtgevende plant!

Bron: Inhabitat.com
OVER DE AUTEUR

Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands en heeft veel interesse voor duurzaamheid. Is gastschrijver voor verbruiken.nl
Twitter icoon Linkedin icoon Google plus icoon
 


Reacties


stephen curry shoes zei op 2016-09-15 06:47:04

Now NIKE designers in the play the role of team of engineers, for the super racing - kobe Bryant, according to the changing of the game, to choose the corresponding shoe.The Zoom Kobe 2 three versions of the design.
stephen curry shoesPlaats Reactie


Naam
Reactie