Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Renault verhuurt accu's met Renault Zero Emission systeem

Renault verhuurt accu's met Renault Zero Emission systeem

Renault heeft iets bedacht om de hoge aanschafprijs van elektrische auto's te compenseren. Met het Renault Zero Emission systeem huur je de accu. U betaald 79 euro per maand voor de accu. hierdoor is de auto zelf goedkoper. Voor deze 79 euro zorgt Renault voor het onderhoud van de accu en voor 24/7 support, bijvoorbeeld bij een lege accu. Ook zijn extra services en een huurauto voor lange afstanden inbegrepen.

Garantie

Met Renault Z.E. heeft u 2 jaar fabrieksgarantie ongeacht et aantal kilometers. Voor de elektrische aandrijving geldt 5 jaar of 100.000 km garantie. Alleen de Renault Twizy heeft 3 jaar garantie zonder kilometerlimiet.

Huur

tegen aantrekkelijke voorwaarden regelt Renault een huurauto voor de langere afstanden, bijvoorbeeld een vakantie.

Service

De servicedienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Bij een lege accu slepen ze u naar het dichtstbijzijnde laadpunt. Wel moet deze binnen een straal van 80 km liggen. Ook wordt vervangend vervoer bij pech of schade voor u geregeld

Connected

Door een intelligent computersysteem aan boord kun je altijd de statud van de accu inzien via het systeem in de auto, via je telefoon, computer, of tablet.

Essent

Voor het opladen is Renault een samenwerking met Essent aangegaan. Bij de aanschaf kunt u door essent thuis een oplaadpunt laten plaatsen. Op deze manier laad je de auto op met duurzame stroom van windmolens via Essent. Ook krijg je een oplaadpas van Essent. Waardoor je toegang hebt tot 800 oplaadpunten in heel Nederland.

Modellen

Op dit moment heeft Renault vier modellen die met dit huur systeem geleverd worden. De Renault twizzy heeft een prijs van € 6.990,-. De Renault fluence kost € 26.490,-. De Kangoo is er al vanaf € 20.000,- en de Renault ZOE is in Nederland alvast te reserveren voor € 49,-. De uiteindelijke prijs zal vanaf € 21.000 zijn.

De vraag is of of 79 euro het waard is. We doen voor u een kleine berekening. Als we er vanuit gaan dat een elektrische auto door het huren van een accu even duur is als een normale benzine auto hoeven we alleen maar te kijken hoeveel kilometers je moet rijden om 79 euro terug te verdienen. Een kleine benzineauto rijdt 1 op 17. een liter benzine kost 1,75 euro. Dat betekent ongeveer 10 cent per kilometer. Een elektrische auto kost ongeveer 3 cent per kilometer (bij thuis opladen). Een verschil van 7 cent per kilometer.

Om de 79 euro terug te verdienen moet je dus minimaal 1130 kilometer per maand rijden.
OVER DE AUTEUR

Sander van Merode

Architect en bouwtechnoloog, gespecialiseerd in technisch duurzame oplossingen in de bouw. Sander is gastschrijver voor verbruiken.nl
Twitter icoon Linkedin icoon Google plus icoon
 


Reacties


odorAmund zei op 2021-03-14 04:42:22

http://fcialisj.com/ - order cialis onlinePlaats Reactie


Naam
Reactie