Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Slimme Thermostaat Nest vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Slimme Thermostaat Nest vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Je hebt er misschien al veel over gehoord of gelezen. De Nest: een slimme mooi vormgegeven thermostaat die leert van jouw stookgedrag en je zo helpt energie te besparen. Vanaf nu is de Nest ook in Nederland verkrijgbaar via Essent of los in de winkel.

Een korte geschiedenis van Nest

De nest is een product ontworpen door Tony Fadell. Deze man heeft in het verleden aan de wieg gestaan van het ontwerp en functionaliteit van de iPod van Apple. Enkele jaren geleden zag hij dat er vraag was naar slimme apparatuur in huis en is weggegaan bij Apple om de Nest te ontwikkelen. Een strak vormgegeven gadget die gebruik maakt van nieuwste technologie maar door een hele duidelijke gebruikerservaring deze technologie niet zichtbaar maakt. Inmiddels is de Nest al 2 jaar te koop in de VS en is het bedrijf inmiddels overgenomen door Google.

Een zelflerende thermostaat

De Nest is uniek door zijn zelflerende vermogen. Zo leert hij onder andere hoelang het duurt voordat je kamer warm is zodra de CV aanslaat. Zo kan hij optimaal verwarmen. Ook leert de Nest hoelaat je meestal thuis komt, hij herkent wanneer je op vakantie bent of op welke momenten je de thermostaat een graadje lager of hoger zet (dit in relatie tot de temperatuur buiten). Zo zal je nooit teveel stoken en je niet hoeven bezig te houden met de temperatuur in je huis omdat de Nest na een tijd precies weet wanneer je het huis warm wilt hebben en ook belangrijk: hoe warm... Daarnaast kun je natuurlijk altijd de thermostaat met de hand of met de app bedienen.

Te verkrijgen via Essent

De Nest is in Nederland te verkrijgen via Essent. Als je nu als nieuwe klant een 5 jarig contract Groene Stroom en Gas aansluit krijg je de Nest gratis. Bij een 3 jarig contract zul je € 49,- moeten bijbetalen voor de Nest.

Los verkrijgbaar

Ook kun je de Nest los kopen in enkele electronicawinkels voor € 219,- Dit is onder andere mogelijk bij Mediamarkt

 


Reacties


Kees Graumans zei op 2014-12-06 11:16:50

Beste,

Ik ben al een 40 jaar klant bij essent ,zowel zakelijk als prive.
Nu moet ik 219 euro betalen voor een slimme thermostaat,terwijl nieuwe klanten deze gratis krijgen.
Dat klopt toch niet !!!!!!!!!!!!!

MVG

Kees Graumans
0765615730


Redactie verbruiken.nl zei op 2015-03-06 17:49:04

Beste Kees,

Inmiddels is Essent hier waarschijnlijk ook achter en kan hetzelfde abonnement afgesloten worden als u al klant bent. Wel zal u dan weer een contract moeten aangaan van 5 jaar (net zoals nieuwe klanten), of 49 euro bijbetalen met een contract van 3 jaar.

Op deze speciale pagina van Essent vind u meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Verbruiken.nl redactiePlaats Reactie


Naam
Reactie