Verbruiken.nl

Vergelijk verbruik van elektra, water en brandstof

share on acebook share on Twitter
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Zonnepanelen via E.ON met garantie

Zonnepanelen via E.ON met garantie

Vanaf deze zomer kun je je zonnepanelen aanschaffen via de energieleverancier E.ON.

Duurzame energiebron

Met zonnepanelen wekt u zelf groene energie op, zonder CO2 uitstoot. Een zonnesysteem van 15 zonnepanelen compenseert 240.000 gereden kilometers. Dat staat gelijk aan het planten van 57 bomen tijdens de levensduur van uw zonnesysteem.

Lagere energierekening en terugleveren

U wekt zelf (een deel) uw eigen energie op, waardoor uw energierekening lager wordt. Wordt er in de woning meer gebruikt dan de zonnepanelen produceren? Dan wordt er afgenomen van het net. Deze situatie zal vooral in de avond of in de nacht zijn, aangezien de zonnepanelen bij afwezigheid van licht per definitie geen elektriciteit produceren.

U heeft het voordeel dat u energie overdag levert aan het net en deze mag verrekenen met energie die u bijvoorbeeld ’s nachts weer afneemt.

Levert u meer duurzaam opgewekte energie terug dan u verbruikt? In dat geval ontvangt u voor het deel dat u meer teruglevert dan verbruikt, van E.ON een vergoeding zonder btw en zonder energiebelasting. Van E.ON ontvangt u € 0,07 per kWh.

Garantie van e.on

Als uw zonnesysteem minder elektriciteit produceert dan vooraf is berekend, dan krijgt u van E.ON gedurende de eerste 5 jaar de gemiste productie terug. E.ON stort dan jaarlijks een bedrag, gelijk aan het aantal gemiste kilowatt uren maal de dan geldende energieprijs!

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw zonnesysteem meer elektriciteit opwekt. Mocht uw systeem gemiddeld meer produceren dan e.on had berekend dan is dat uw extra voordeel.

Meer informatie

Meer informatie over de zonnepanelen en de werking en voordelen kunt u lezen op de website van E.ON

 


ReactiesPlaats Reactie


Naam
Reactie